Η Αμερικάνικη ακαδημία παιδιάτρων κρούει τον κώδωνα κινδύνου όσον αφορά στα πρόσθετα στις βρεφικές και βρεφικές τροφές, καθώς κατά τις τελευταίες δύο κυρίως δεκαετίες, σε πολλές περιπτώσεις, διαπιστώθηκαν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία.

Δημοσιεύτηκαν νέες συστάστεις, τόσο προς τους εμπλεκόμενους φορείς, όσο και προς τους γονείς.

Προκειμένου να ελαττώσετε την έκθεση σε χημικές ουσίες οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το παιδί σας, συστήνεται να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα:

  • Προτιμήστε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, όποτε είναι δυνατό, κάντε μία λίστα από τις πηγές όπου μπορείτε να βρείτε σε χαμηλό κόστος
  • Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα (ειδικά οι έγκυες)
  • Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών δοχείων στο φούρνο μικροκυμάτων 
  • Αποφύγετε τη χρήση πλυντηρίου για τα πλαστικά σκεύη
  • Χρησιμοποιήστε γυάλινα ή ανοξείδωτα σκεύη, όπου αντιστοιχεί
  • Κάντε ένα έλεγχο του τύπου του πλαστικού στο κάτω μέρος των ανακυκλώσιμων σκευών και αποφύγετε τους κωδικού 3 6 και 7 (εκτός και αν ρητά δηλώνει ο κατασκευαστής οτι προέρχονται από φυτικά υλικά και δεν περιέχουν δισφαινόλες)
  • Ενθαρρύνετε το πλύσιμο των χεριών και των φρούτων τα οποία δεν μπορείτε να ξεφλουδίσετε.

http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2018/07/19/peds.2018-1408

 

Πρόσθετα, συντηρητικά, πλαστικά σκεύη.