Σε πο156332_219574228225910_532416318_nλλές περιπτώσεις οι μητέρες αποφασίζουν οτι θέλουν να διακόψουν το θηλασμό. Η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή. Πρέπει όμως να τονιστεί οτι η χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ελάττωση της παραγωγής γάλακτος δεν συνιστάται στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει σοβαρός Ιατρικός λόγος που να επιβάλει την άμεση διακοπή της γαλουχίας. Κατά τη χρήση των σκευασμάτων που διατίθενται σήμερα, οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες για τη μητέρα είναι σημαντικές και ο χρόνος ο οποίος χρειάζεται για να απομακρυνθεί η δραστική ουσία από την κυκλοφορία της μητέρας είναι ιδιαίτερα μεγάλος (αρκετές ημέρες).

Αν μία μητέρα σκέφτεται τον απογαλακτισμό, καλό είναι να αναζητήσει άλλες μεθόδους και πρακτικές. Ακόμη και στην περίπτωση που για σωστό λόγο θέλει να ελαττώσει την παραγωγή γάλακτος (υπερπαραγωγή), η χρήση φαρμακευτικού σκευάσματος δεν είναι η επιθυμητή πρακτική.

Αν μία μητέρα χρησιμοποιήσει χάπι και το μετανιώσει, η διακοπή είναι απότομη και η συναισθηματική αντίδραση του βρέφους απρόβλεπτη. Η διαδικασία αντιστρέφεται δύσκολα και χρειάζεται σημαντική παρέμβαση.

Για τις μητέρες που δεν συντρέχει ιατρικός λόγος για τη διακοπή (η μαστίτιδα και η διόγκωση των μαστών δεν είναι ιατρικός λόγος για διακοπή ή ελάττωση της παραγωγής φαρμακευτικά) συμβουλεύω το εξής:

Επειδή από την εμπειρία μου οι μανούλες που μετανιώνουν τη λήψη του χαπιού και αναζητούν βοήθεια είναι αρκετές και τα προβλήματα σημαντικά, επειδή για να αναστρέψουμε την κατάσταση η διαδικασία θέλει σημαντική προσπάθεια από τη μητέρα και τέλος, επειδή το συναίσθημα συχνά θα ξαφνιάσει τις μανούλες, καλύτερα να αποφύγουν τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη διακοπή ή ελάττωση της γαλουχίας.

Χάπι απογαλακτισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *