10352200_279368422246490_7988725183545045235_nΜερικά πράγματα είναι επίκαιρα, σε διαφορετικά μέρη του πλανήτη, για διαφορετικούς όμως λόγους. Στην Αμερική προβληματίζονται από τις διακοπές, λόγω τυφώνων. Εμείς εδώ έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ηλεκτροδότηση, δανειζόμαστε μερικές συμβουλές που αφορούν σε όσες μανούλες έχουν αποθηκευμένο γάλα στον καταψύκτη και βασίζονται σε αυτό το απόθεμα.

1. Ανοίγετε την πόρτα του καταψύκτη όσο λιγότερο γίνεται.

2. Γεμίστε τον καταψύκτη με όσο περισσότερο υλικό μπορείτε, το γάλα θα συντηρηθεί για περίπου διπλάσιο χρόνο (σε σύγκριση με έναν καταψύκτη γεμισμένο έως τη μισή του χωρητικότητα)

3. Τοποθετήστε το γάλα στο μέσο του καταψύκτη, μακριά από τα τοιχώματα.

4. Κατά τη χρήση φορητού ψυγείου, γεμίστε τον άδειο χώρο με τσαλακωμενο χαρτί ή αγορασμένο πάγο. Η εξωτερική κάλυψη με κουβέρτες ελαττώνει τις απώλειες.

Το γάλα που έχει αποψυχθεί, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 24 περίπου ώρες. Οι επίσημες οδηγίες είναι να μην καταψύχεται σε καμία περίπτωση για δεύτερη φορά.

Το γάλα θεωρείται αποψυγμένο όταν δεν υπάρχουν μέσα καθόλου κρύσταλλοι πάγου.

Οι μανούλες που βασίζονται στην άντληση με χρήση ηλεκτρικής αντλίας, ας σκεφτούν την προμήθεια εξοπλισμού για τη χρήση με τροφοδοσία από αυτοκίνητο ή την αγορά επιπλέον μπαταριών.

Συντήρηση γάλακτος στον καταψύκτη κατά τις διακοπές ρεύματος