Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics, περιοδικό το οποίο εκδίδεται από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, επιβεβαιώθηκε η σημασία των πρώτων 14 ημερών για τη συνέχιση του θηλασμού. Διαπιστώθηκε οτι η ύπαρξη ανησυχίας της μητέρας που γέννησε το πρώτο της παιδάκι, σχετικά με την ποσότητα του γάλακτος ή τον πόνο, εμφάνιζε συσχέτιση με τη διάρκεια του θηλασμού.

Είναι ευχάριστο το γεγονός οτι πλέον υπάρχει σημαντική στροφή του ενδιαφέροντος των αρμόδιων παιδιατρικών φορέων προς τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τον θηλασμό. 

Η μελέτη αυτή πρέπει να μας κινητοποιήσει ακόμη περισσότερο ώστε να φροντίζουμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται τις πρώτες δύο εβδομάδες. Είναι τεκμηριωμένο οτι ακόμη και οι ενέργειες που γίνονται από τις πρώτες στιγμές του τοκετού, τις πρώτες ώρες και στη συνέχεια τις πρώτες ημέρες, έχουν επίπτωση στην επιτυχία του θηλασμού.

Πρέπει να τονιστεί στις μανούλες που πήραν την απόφαση να θηλάσουν οτι το σωστό ξεκίνημα έχει τεράστια σημασία για την ομαλή πορεία στη συνέχεια.

Breastfeeding Concerns at 3 and 7 Days Postpartum and Feeding Status at 2 Months

Γιατί πρέπει να λύνονται άμεσα τα προβλήματα στο θηλασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *